Nederlands

Kataforese

Print pagina

Stralen

Stralen is een effectieve en efficiënte methode om een metaaloppervlak te reinigen. Soms is het de enige praktisch bruikbare voorbehandelingsmethode. Bij het stralen wordt een korrelvormig materiaal met kracht tegen het oppervlak geblazen of geworpen om onzuiverheden zoals roest, walshuid, laserhuid e.d. te verwijderen. Als regel wordt het oppervlak door het stralen ruwer. Daardoor wordt de hechting van de aan te brengen lak of coating verbetert. Om vervorming te voorkomen, dient plaatmateriaal ten minste 4 mm dik te zijn en profielen moeten minimaal 3 mm dik zijn. 

VDL Laktechniek beschikt over:

* Pneumatisch handstralen
- Lassamenstellingen /gecompliceerde vormen tot 5 x 3 x 2 meter.

Het handstralen wordt uitgevoerd in een afgesloten ruimte, waarbij de straler beschermende kleding draagt. Het vakmanschap van de straler bepaalt in hoge mate de kwaliteit. De straler oefent invloed uit op de straalafstand, straaldruk en de gelijkmatigheid van de straalbeweging. Het straalmiddel wordt vanuit een straalketel door een slang aangevoerd en verlaat deze via een straalnozzle. De snelheid van het straalmiddel is met perslucht instelbaar.

* Werpstralen
- Doorvoermaat 16 x 2 x 2,5 meter.

Tijdens het werpstralen wordt het straalmiddel met behulp van een turbine (schoepenwiel) tegen de voorwerpen geslingerd. De straalmiddeldeeltjes hebben een snelheid van 60 tot 80 meter per seconde. Het resultaat is onder meer afhankelijk van de afstand tussen het schoepenwiel en het object, de toestand waarin het te stralen oppervlak verkeert, de aard van het straalmiddel en de doorvoersnelheid. De installatie heeft twaalf turbines. Deze moeten zodanig geplaatst zijn dat de voorwerpen aan alle zijden worden geraakt. De doorvoer van de voorwerpen gebeurt hangend.

VDL Laktechniek

Poedercoating

Service

Copyright © 2013 (VDL Groep)
Kamer van Koophandel Eindhoven 17042341
BTW NL005115231B01

Kataforese

Natlakken

Contact