Nederlands

Poedercoating

Print pagina

Poedercoaten

VDL Laktechniek beschikt over een zeer moderne poederinstallatie. Deze is voorzien van een 10 fase sproeitunnel voor het ontvetten, spoelen en  aanbrengen van een zinkfosfaat, twee wisselcabines, zodat men snel een kleurwissel kan uitvoeren. Deze cabines met ieder 16 poederpistolen zijn zeer geschikt voor automatisch poederspuiten.

De poederlijn is uitgezet voor producten van 3 x 1,6 x 0,8 meter

                  

Poedercoaten / poedercoating is voor zowel binnen- als buitentoepassingen een succes gebleken. Ondergronden zoals aluminium, staal en verzinkt materiaal in de vorm van platen, profielen of bevestigingsmateriaal van verschillende afmetingen worden met poedercoating behandeld.  Een goede ondergrond voor poedercoating is zinkfosfateren of kataforese (KTL).

Bij het poederen wordt lak in poedervorm elektrostatisch opgeladen en met lucht in de omgeving van het geaarde product gebracht. De poeder hecht zich vervolgens aan het geaarde metalen product. In de moffeloven vindt een uithardingsproces plaats bij temperaturen van 180°C tot 200°C. Dit is afhankelijk van de dikte en het soort materiaal. Poedercoaten is milieuvriendelijk. Er wordt geen gebruik gemaakt van oplos- en verdunningsmiddelen.

VDL Laktechniek

Poedercoating

Service

Copyright © 2013 (VDL Groep)
Kamer van Koophandel Eindhoven 17042341
BTW NL005115231B01

Kataforese

Natlakken

Contact