Stralen

Wat is stralen?

Stralen is een effectieve en efficiënte methode voor het voorbehandelen van verschillende metaaloppervlaktes. Doordat het straalproces ideaal is voor het verwijderen van diverse onzuiverheden, wordt de hechting tussen de aan te brengen oppervlaktebehandeling en het product aanzienlijk verbeterd. Door middel van stralen worden oude verflagen, roest en mogelijke walshuid, laserhuid en oxides verwijderd.

VDL Laktechniek kent verschillende straalmethodes voor materialen zoals gietijzer en staaldelen. De desbetreffende producten worden bij ons straalproces de straalmachine ingeleid middels een automatisch transportsysteem, om vervolgens door middel van werpwielen intensief gestraald te worden met steelshot.

Stralen bij VDL Laktechniek

De snelheid waarmee het product zich transporteert in combinatie met het toerental van de werpwielen, bepalen de intensiteit van het straalproces. Dit heeft als resultaat dat een oxidehuid of een oude laklaag verwijderd worden, met een schoon oppervlak als gevolg.
Stralen bij VDL Laktechniek is de ideale manier om ook grote componenten voor te behandelen. In onze eigen Heavy Duty Paintshop verzorgen wij diverse oppervlaktebehandelingen met maximale afmetingen van 15 x 1,8 x 3,3 meter.
Hierdoor bestaat de mogelijkheid om zowel kleine als grote producten te behandelen.

Nadat het straalproces heeft plaatsgevonden worden de producten veelal vervolgd door een geschikte poedercoat- of natlakbehandeling.
Onze gespecialiseerde medewerkers zijn ervoor om, in overleg met u, tot een passend advies te komen.

Voordelen van stralen bij VDL Laktechniek

 • Kwaliteit
  Door het stralen van uw producten wordt de totale oppervlaktegesteldheid op een juiste ruwheid gebracht, waardoor de hechting tussen uw product en de daaropvolgende oppervlaktebehandeling verbeterd.  

 • Grote afmetingen
  VDL Laktechniek maakt het mogelijk om zowel kleine als grote componenten te behandelen middels stralen (15 x 1,8 x 3,3 meter).  

 • Duurzaamheid
  VDL Laktechniek werkt gedurende het straalproces met lucht en natuurlijke straalmiddelen waardoor de duurzaamheid van uw product wordt gewaarborgd.

 • Het bieden van een totaaloplossing 
  VDL Laktechniek hanteert een visie waarbij er een totaaloplossing voor onze opdrachtgevers aangeboden wordt. Van het behandelen van uw product tot aan assemblage en logistieke afhandeling, wij denken graag met u mee in het totale proces.

Benieuwd naar de straal mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op!

OFFERTE AANVRAGEN