Zeefdrukken

VDL Laktechniek heeft de mogelijkheid om zeefdrukken op eigen locatie uit te laten voeren. Zo is er de keuze uit verschillende vlakdruktafels en een zeefmakerij (veelal worden de films aangeleverd door de opdrachtgever). Formaat van zeefdrukramen tot 2400 x 1640 mm.

Wat is zeefdrukken?

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een fijn stuk gaas van zijde / polyester wordt over een raamwerk gespannen, vervolgens wordt het gaas voorzien van een lichtgevoelige filmlaag die door middel van een positief film belicht kan worden. De film is in veel gevallen fotografisch gemaakt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden niet belicht en bij het ontwikkelen weggewassen, zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan.

Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, zodat de inkt door de weggewassen plekken wordt gedrukt en de vorm van het sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Benieuwd naar de zeefdruk mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op!

OFFERTE AANVRAGEN