KTL (E-coat)

Wat is KTL?

KTL ook wel kataforeselakken genoemd is een milieuvriendelijk elektrostatisch lakproces, waarbij een product zich volledig geautomatiseerd verplaatst door een reeks procesbaden.
Het KTL-bad wordt gevuld met een watergedragen kataforeselak welke organisch is en door middel van een gelijkstroomspanning worden de lakdeeltjes naar het product getrokken.
Dit geeft als resultaat dat op het oppervlak een beschermde laklaag ontstaat.

Het KTL-proces

Ons duurzame KTL-proces bestaat uit een aantal opeenvolgende stappen. We beginnen met een mechanische-, sproei- en dompelontvetting. Vervolgens gaan de producten het spoelbad in, waarna de activering plaatsvindt. 

Aansluitend vindt het zinkfosfateren plaats, waarbij een fosfaatlaag op het product wordt aangebracht. Daaropvolgend worden de producten driemaal gespoeld (demi), vervolgens wordt de KTL aangebracht (variërende laagdikte instellingen mogelijk van 10 µm tot >40 µm) en worden de producten wederom driemaal gespoeld (2x UF en 1x demi). Tot slot gaan de producten door een oventraject met als resultaat een uitstekende eerste grondlaag voor een optimale corrosiewering.

KTL bij VDL Laktechniek

Door het toepassen van een KTL-behandeling bij VDL Laktechniek is het mogelijk om plekken die moeilijk bereikbaar zijn, te voorzien van een kwalitatieve goede laklaag.
Naast het lakken van moeilijk bereikbare plekken, is een ander groot pluspunt dat door middel van de KTL-behandeling, de aangebrachte lak op het product gelijkmatig verdeeld wordt.
Voor met name een nog optimalere bescherming van uw product, worden de meeste KTL-behandelingen in combinatie met een poedercoat- of natlak-behandeling toegepast. Doordat ons KTL-proces multimetall is ingericht, maken wij het mogelijk om verschillende metaalsoorten te behandelen.
Afhankelijk van uw vraagstuk, denken wij hierin graag met u mee.

Voordelen KTL bij VDL Laktechniek

 • Kwaliteit
  Door de hoge kwaliteit van KTL aan te brengen op uw product, biedt dit een uitstekende corrosiewering, waarbij de aangebrachte lak gelijkmatig op uw product verdeeld is.

 • Verschillende laagdiktes
  Het betreft een relatief dunne laag waardoor ook eventuele passingen of gemachineerde vlakken voorzien kunnen worden van een bescherming.

 • Multimetall ingericht
  Onze productielijn is multimetall ingericht, wat betekent dat we dun, dik aluminium, gietstaal et cetera door elkaar kunnen behandelen.

 • Het bieden van een totaaloplossing
  Van uw vraagstuk tot aan logistieke afwikkeling en assemblage, VDL Laktechniek maakt het mogelijk om haar opdrachtgevers te ontzorgen van diverse werkzaamheden.

Voor de bescherming van uw product is KTL dus ideaal als eerste grondlaag voorafgaand aan een poedercoat- of natlak-behandeling.

Benieuwd naar de KTL mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op!

Offerte aanvragen