Poedercoaten

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten ook wel poederlakken genoemd, is een elektrostatisch verfproces dat dient als eindlaag ter bescherming en verfraaiing van uw materiaal en is uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Door een of meerdere poederlagen aan te brengen wordt het desbetreffende materiaal bestemd om corrosie tegen te gaan.
Bij dit proces worden poedercoatdeeltjes door middel van hoogspanning, elektrostatisch opgeladen waardoor deze zich aan het materiaal hechten.
Deze duurzame poedercoatdeeltjes worden middels een automatisch spuitpistool aan het materiaal gebracht. De vervolgstap verhitting zorgt ervoor dat de poedercoatdeeltjes samensmelten en uitharden, waarna het product beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Poedercoaten bij VDL Laktechniek

Als het gaat om het verzorgen van een poedercoatlaag bent u bij VDL Laktechniek aan het juiste adres. Door ons continu en beheersbare proces kan er voorafgaand aan de poedercoatbehandeling, een voorbehandeling door middel van stralen/zinkfosfateren/KTL (of een combinatie daarvan) uitgevoerd worden.

Naast de poedercoatbehandeling denken wij graag met u mee met betrekking tot uw vraagstuk. Wij bieden onze opdrachtgevers een totaaloplossing aan, waarbij na de poedercoatbehandeling aansluitend mogelijkheden bestaan tot het assembleren en logistieke afhandelen van uw producten.

Poedercoaten bij VDL Laktechniek kan voor vrijwel iedere branche interessant zijn. De hoofdsectoren binnen ons bedrijf zijn de automotive-, petrochemische- en agrarische sector. Daarnaast behandelen wij ook veel producten afkomstig uit de infrastructuur.

Voordelen poedercoaten bij VDL Laktechniek

 • Geautomatiseerd proces
  Door ons geautomatiseerde poedercoatproces inclusief voorbehandeling zijn wij in staat om een constante kwaliteit te kunnen leveren.

 • Corrosiebestendig
  Door ons hoog kwaliteitssegment van de aangebrachte coatinglaag, biedt dit een kwalitatieve corrosiewering dat bestemd is voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

 • Milieuvriendelijk
  Doordat er geen oploshoudende middelen toegepast worden tijdens het poedercoatproces, zorgt dit voor minder uitstoot ten opzichte van het natlakproces. 

 • Het bieden van een totaaloplossing
  Van uw vraagstuk tot aan logistieke afwikkeling en montage, VDL Laktechniek maakt het mogelijk om haar opdrachtgevers te ontzorgen van diverse werkzaamheden.

Benieuwd naar de poedercoat mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op!

OFFERTE AANVRAGEN

 

 

Chassislijn
Impressies