Natlakken

Wat is natlakken?

Natlakken is een proces waarbij vloeibare lak in een vloeibare vorm op een product wordt aangebracht door middel van een spuitinstallatie. Door het toepassen van een natlaksysteem kunnen er een of meerdere laklagen aangebracht worden ter bescherming van het materiaal.
Nadat de lak is aangebracht op het materiaal, dient de lak uitgehard te worden.
De bestanddelen die na het uitharden overblijven, vormen de corrosie werende laklaag van uw product.
Het natlakproces wordt voornamelijk toegepast op metalen en kunststoffen. Natlakken bestaan uit oplosmiddel houdende- of watergedragen lakken.

Natlakken bij VDL Laktechniek

In de afgelopen 30 jaar heeft VDL Laktechniek zich continu weten te blijven ontwikkelen, waardoor het bedrijf een volwaardig specialist is op het gebied van natlakken. Gelijkwaardig aan ons poedercoatproces, kan er een voorbehandeling middels stralen/zinkfosfateren/KTL, voorafgaand aan het natlakproces, toegepast worden.
Door de flexibele eigenschappen van natlak is het mogelijk om in vrijwel iedere kleur/structuur, natlak aan te brengen op uw product.

Doordat niet ieder materiaal bestemd is tegen hogere temperaturen in verband met het uitmoffelen, kan er dan ook geen oppervlaktebehandeling aangebracht worden zoals poedercoaten.
Echter biedt natlak daar de ultieme oplossing voor. Bij natlakken hoeft het materiaal namelijk niet verhit te worden, waardoor het toch mogelijk is om de materialen te voorzien van de juiste oppervlaktebehandeling.
Voor vrijwel iedere markt is het aanbrengen van natlak mogelijk. Bij VDL Laktechniek worden voornamelijk producten behandeld afkomstig uit de automotive-, petrochemische-, agrarische- en infrastructuur sector.

Voordelen natlakken bij VDL Laktechniek

 • Flexibel
  De natlak bevat flexibele eigenschappen, waardoor het mogelijk is om in vrijwel iedere kleur de natlak aan te brengen.

 • Corrosiebestendig
  Door de hoge kwaliteit van de natlak dat aangebracht wordt op de producten, ontstaat er een kwalitatieve corrosiewerende laag dat bescherming biedt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

 • Multi-inzetbaar
  Natlakken biedt de oplossing voor producten welke niet bestand zijn tegen hogere temperaturen. Het desbetreffende product wat niet bestand is tegen hoge temperaturen kan middels natlak alsnog voorzien worden van een kwalitatief goede oppervlaktebehandeling.

 • Het bieden van een totaaloplossing
  VDL Laktechniek maakt het voor haar opdrachtgevers mogelijk om hen te ontzorgen van diverse werkzaamheden. De mogelijkheden kunnen uiteenlopen van het behandelen van uw vraagstuk tot aan logistieke afwikkeling en assemblage

Benieuwd naar de natlak mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op!

OFFERTE AANVRAGEN