Heavy Duty paintshop

Wat is onze Heavy Duty paintshop?

De Heavy Duty paintshop van VDL Laktechniek is een geavanceerde afdeling waar we specifiek ingericht zijn op het behandelen van grote componenten. Onze opdrachtgevers uit onder andere de Agriculture, Railway en Personenvervoer sectoren leveren producten of samenstellingen aan van dermate grote, welke later actief zijn in zeer belastende omgevingen, zowel chemisch als mechanisch. Doordat VDL Laktechniek de mogelijkheid heeft om deze producten te behandelen middels stralen en poedercoaten of natlakken, zijn we in staat om een robuuste oppervlaktebehandeling te bieden welke voldoet aan de meest kritische normen en standaarden. Ook biedt VDL Laktechniek met deze afdeling een passende behandeling voor overige sectoren zoals Big Machinery, Mining, Heavy Transport en Offshore componenten.

Uitgerust met een dubbele 5 tons bovenloopkraan zijn we in staat om de producten direct van een transporttrailer in behandeling te kunnen nemen, om zo hen weg te laten vervolgen binnen VDL Laktechniek.

De afmetingen welke VDL Laktechniek hier kan hanteren zijn:

Lengte:             15   meter
Breedte:            1,8  meter
Hoogte:             3,3  meter

Waarom de combinatie Stralen + Poedercoaten
of Stralen + Natlakken?

Grote producten zijn vaak samenstellingen van variërende diktes materiaal, in combinatie met geïntegreerde draadgaten, passingen, lagerbussen, et cetera.
Dit maakt het ook direct complex om de juiste voorbehandeling toe te passen. Het oppervlak dient voorbehandeld te worden, zodat de hechting tussen het oppervlak en de eerste laag voldoet aan de gestelde norm.

Stralen is in dit geval vaak een geschikte voorbehandeling gezien de samenstellingen meestal bestaan uit gestandaardiseerde materialen, waarop nog een walshuid, laserhuid of oxides aanwezig zijn. 

Om het complete plaatje kostentechnisch gezien interessant te maken, is het belangrijk dat de delen intern zo min mogelijk “loos” getransporteerd worden. Vandaar dat onze Heavy Duty paintshop volgens het “lean” principe ingericht is.

Benieuwd naar de Heavy Duty oplossingen welke VDL Laktechniek kan bieden voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op!

OFFERTE AANVRAGEN